Datum: donderdag 10 maart 2022 van 20.00 – 21.00 uur

Door Ted Kloosterboer

Naar aanleiding van alle berichten in de media over grensoverschrijdend gedrag en als opvolging van het webinar van Marcel van Herpen (15 februari), geeft Ted Kloosterboer, directeur van Stichting Praat op 10 maart het webinar ‘Signaleren’.

Zanger en The Voice of Holland coach Waylon vertelde in ‘Bij Beau’ dat hij het zichzelf kwalijk neemt dat hij nooit iets gemerkt heeft van de dingen die achter de schermen gebeurden. Hij was zichtbaar geëmotioneerd en zei onder andere dat hij misschien naïef was geweest.

De vraag is natuurlijk wat had hij kunnen zien? En waarom heeft hij (en met hem vele anderen) het niet gezien?

Zeker in het onderwijs is het belangrijk om alert te zijn op het signalen van kindermishandeling en seksueel misbruik. Want, gemiddeld zit er in elke klas een kind wat hier mee te maken heeft. En vaak blijven deze kinderen onder de radar.

Ted Kloosterboer, directeur van Stichting Praat, geeft in het webinar op donderdag 10 maart 2022 uitleg over waarom slachtoffers niet gemakkelijk praten, over schuld en schaamte, over signalen die wel degelijk worden afgegeven en ook over de mechanismen waarom deze signalen niet worden gezien.

Daarnaast gaat het in het webinar over ‘wat kan je doen’. Wat kan je doen om het kind te helpen? Waarbij het inbrengen van eigen vragen en cases centraal staat.

Stichting Praat maakt kindermishandeling bespreekbaar. Hierbij maakt zij ook gebruik van ervaringskennis.

Voor meer informatie over Praat: www.praatoverkindermishandeling.nl

We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van het webinar.