Bekijk hier de opname van het webinar

Het webinar van 15 februari ‘Geef kinderen geen Voice, maar een Stem’ door Marcel van Herpen nog een keer terug kijken? Bekijk de video hieronder.

In dit webinar krijg je als leraar (PO/VO), schoolleider, coach en/of ouder inzicht in (on)gezonde relaties en handvatten voor preventie, signalering en verwerking van seksueel misbruik.

Aspecten om het gesprek in de klas en thuis te vergemakkelijken. Je leert kinderen een juiste stem te geven en zelf uit een foute context of beschuldiging te blijven.

Deel de opname van het webinar naar hartenlust. Liever vijf bezorgende meldingen teveel dan één verwoest kinderleven verzwegen.

De filmfragmenten die zijn gebruikt uit het interview met Karin Bloemen vind je hieronder in de volgorde zoals ze in het webinar zijn gebruikt.

Fragment 1 – Fysieke integriteit
Fragment 2 – Schuld en schaamte
Fragment 3 – Waar voel je je veilig?
Fragment 4 – Wat zijn signalen?
Fragment 5 – Wat moet je doen als je het weet/vermoedt?
Fragment 6 – Moet je erover (laten) praten?
Fragment 7 – Hoe ga je om met intimiteit?

Bekijk hier het hele gesprek met Karin Bloemen.

Vervolg-webinar 10 maart 20.00 – 21.30 uur

Speelt er op dit moment een casus rond kindermishandeling of seksueel misbruik of heb je hiervan een vermoeden? Dan helpen we je daarmee graag verder door het aanbieden van een vervolg-webinar door Ted Kloosterboer van Stichting Praat.

Ook als er op dit moment geen casus speelt of vermoeden is, ben je welkom. Het webinar is voor een deel ook gericht op signalering en met de casussen van anderen kun je tevens je voordeel doen.

Webinar: ‘Wat moet je weten? Signaleren van kindermishandeling & seksueel misbruik’.
Wanneer: donderdag 10 maart van 20.00 – 21.30 uur.
Voor: leraren (PO/VO) / schoolleiders / coaches / ouders

Inschrijven vervolg-webinar


Congres Recht van Spreken 9 april 2022

Met passie heb jij gekozen (of ga je kiezen) voor het onderwijsveld. Voor kinderen. Voor een vak. Voor samen plezier maken. Voor samen iets leren. De energie die jij elke dag in het lesgeven stopt, is van belang voor de ontwikkeling van alle kinderen in jouw klas. Je weet dat jouw pedagogisch handelen kinderen kan verheffen! Maar deze tijd heeft ook veel van je geest en lichaam gevraagd. Wellicht ben jij ook corona-moe en maak je je zorgen om sommige leerlingen. Ongemerkt en soms gemerkt loopt jouw energietank leeg.

Leraren die spreken vanuit hun ervaringen, stellen zich kwetsbaar op. Ervaringen staan niet ter discussie. Ze zijn persoonlijk beleefd. Daardoor kunnen leraren en leerlingen elkaar echt leren kennen. En elkaar uitdagen om samen nieuwe ervaringen aan te gaan. Spannend, maar ook leuk. Waar getoetste kennis vaak vervliegt, blijven de ervaringen vaak in het geheugen. Dit congres biedt nieuwe ervaringen en veel mensen ‘met recht van spreken’.

Meld je aan voor dit congres ‘Recht van Spreken’. Laat je energietank weer vollopen en laat je raken in de kern. Krijg nieuwe en verfrissende inzichten die het werk doen verlichten en waarmee de verbinding in de groep en jouw passie voor het vak weer op de voorgrond treden.

Informatie congres


Bedankt voor het volgen van het webinar!

Neem bij vragen of onduidelijkheden contact met ons op via contact@centrumpedagogischcontact.nl.

Graag tot ziens op 10 maart (webinar Ted Kloosterboer) of 9 april (congres).

Team CPC