Dinsdag 1 juni om 19.30 – 21.00 uur

Carm Barten (CPC) en Seydâ Buurman-Kutsal (Diversiteitsexpert)

Het rapport De Staat van het Primair Onderwijs 2021 van de onderwijsinspectie liegt er niet om. De kansenongelijkheid groeit! 30% van de basisschoolleerlingen (meer dan 400.000 leerlingen) heeft een migratie achtergrond en ondervindt hier dagelijks last van. Hier heeft het coronavirus nog een schepje bovenop gedaan. “Kinderen in meer kwetsbare posities hebben het meest last gehad van de scholensluiting”, aldus de onderwijsinspectie. Inmiddels rollen de belastinggelden al naar de extra begeleiders om leerlingen bij te spijkeren maar lijkt er weinig zicht op de kern van het diversiteitsvraagstuk waar het onderwijs voor staat.

CPC organiseert een dialoogsessie met de diversiteitsexpert van Nederland, Seydâ Buurman-Kutsal. Velen kennen haar van Het Grote Racisme Experiment dat is uitgezonden op BNNVARA waar zij het experiment ‘Brown eyes, Blue eyes’ leidden.

Seydâ gaat samen met Carm op zoek naar oorzaken en mogelijkheden om de kansenongelijkheid het hoofd te bieden. Dit gesprek voeren ze graag samen met jou. Sta op tegen kansenongelijkheid! Meld je aan en praat mee!

Meer weten over Seydâ? www.seyda.nl