Op donderdag 21 juni 2018 houdt Marcel zijn 1.000ste lezing om 19.30 in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Ter gelegenheid daarvan verschijnt zijn nieuwe boek “Wij zijn Leiders”.

Direct inschrijven

“Wij zijn Leiders”

Wij zijn Leiders geeft een beeld van de nieuwe mens als leerling, leraar én leider. Het geeft antwoorden op vragen van de toekomst. Het beschrijft een proces van volwassen worden in een onvolwassen wereld.

Typische paradoxale aanpak

Marcel van Herpen deed veel ervaring op in (inter)nationale pedagogische projecten. Naast zijn werk als leraar, bleef hij een nieuwsgierige leerling en ontwikkelde zich als leider die zichzelf de opdracht stelde om geen mens buiten te sluiten. Zijn werkwijze kenmerkt zich door een typisch paradoxale aanpak.

Denk Groter Debatten

Marcel trok met veel leiders op en bestudeerde hen. In 25 Denk Groter Debatten interviewde hij – samen met duizenden HBO-studenten – coryfeeën die op veel verschillende terreinen recht van spreken hebben: Hugo Borst en Carin Gaemers, Guido Weijers, Peter R de Vries, Guus Hiddink, Paul de Leeuw, Rob Bertholee, Giel Beelen, Bibian Mentel, Daan Roosegaarde, Prinses Laurentien, Peter Heerschop, Guus Meeuwis, Mark Rutte, André Kuipers, Ruud van Nistelrooy, Marlies Dekkers, Patrick Lodiers, Youp van het Hek, Mart Smeets, Marja van Bijsterveldt, Minke Booij, Theo Maassen, Albert Verlinde, Mart de Kruif, Emile Roemer. Deze debatten werden eerder uitgezonden op Omroep Brabant.

De rol van de nieuwe leiders

In de lezing en het boek zal Marcel ingaan op de rol van de nieuwe leiders, die ook leerlingen zijn en leraren. De inzichten uit de interviews worden (ook letterlijk) zichtbaar in de lezing en in het boek.

Direct inschrijven