Schrijf je hier in voor het CPC Congres 2024!

CPC Congres 2024

Schrijf je nú in voor het pedagogisch congres op 20 maart 2024! Doe die dag kennis en inzichten op tijdens nieuw ontwikkelde workshops van docenten van Centrum Pedagogisch Contact en laat je inspireren door lezingen, ontmoetingen en debatten op het hoofdpodium. Het congresthema: veerkracht!

Als onderwijsprofessional zie je het onder je ogen gebeuren: het aantal kinderen en jongeren dat ongemotiveerd is, groeit. Je moet steeds meer uit de kast halen om ieders betrokkenheid aan te spreken en merkt dat het met steeds meer leerlingen niet goed gaat. Niet voor niets hebben coaches en jeugdhulpverleners het drukker dan ooit. Natuurlijk ís die zorgprofessional keihard nodig voor bijzondere hulpvragen, maar: wat kun jíj bijdragen?

Het leven is prachtig. Maar iedereen krijgt op onvoorspelbare momenten ook te maken met ongemak, onzekerheid en verdriet. Daarmee omgaan vraagt om veerkracht. Daar ben jij in beeld. Vanuit het contact dat jij met leerlingen hebt in de veiligheid van de school, zet jij je pedagogische tact in om ze nieuwe ervaringen aan te laten gaan. Jij kunt ze leren dat alles altijd verandert, dat je kunt opstaan als het tegenzit en door kunt gaan als het moeilijk is. Die veerkracht hebben leerlingen hard nodig om nu en later als vrije, verantwoordelijke mensen mee te kunnen doen in onze samenleving.

Wat is ervoor nodig om een motor te zijn voor veerkrachtontwikkeling? Hoe kun je omgaan met kansen(on)gelijkheid in de klas en school? Welke perspectieven en handvatten biedt de pedagogiek? Hoe ga je om met alle maatschappelijke vraagstukken die de school in komen? Kom op 20 maart 2024 naar de theaterzalen van Spant! in Bussum en doe een dag lang inspiratie, energie, kennis en inzichten op! Stel zelf je congresprogramma samen en voed jezelf, zodat je er morgen nog beter aan kunt bijdragen dat de volgende generatie opveert en mee kan doen!Sprekers

Journalist, schrijver en antropoloog Joris Luyendijk – bekend van onder meer zijn boek de ‘Zeven vinkjes’ – deelt in zijn lezing een ánder perspectief op kansen(on)gelijkheid in het onderwijs. Hoe zit het met jouw ‘vinkjes’ en belemmeren die niet onbedoeld jouw zicht op de veerkracht van kinderen?

Cabaretier Najib Amhali laat zich interviewen over zijn verslaving én de veerkracht die hij wist te vinden om zijn leven een andere wending te geven. Met zijn ervaringen helpt hij jongeren die worstelen met zichzelf – hij laat jou anders kijken naar hoe je anderen kunt helpen om op te veren.

Kinder- en jeugdpsychiater in het UMC Floortje Scheepers schreef het boek ‘Mensen zijn ingewikkeld’. Haar lezing biedt een andere kijk op ‘diagnoses’ en opent je ogen voor de mogelijkheden die jij als pedagogisch professional altijd hebt. Een pleidooi voor het relationele, voor het geheim van contact maken.

Leraar en pedagoog Marcel van Herpen van Centrum Pedagogisch Contact over een voorspelbaar pedagogisch perspectief op een onvoorspelbare samenleving. Hoe zorg jij dat de volgende generatie de veerkracht ontwikkelt voor morgen?


Het CPC Congres op 20 maart 2024 is er voor alle (aankomende) onderwijsprofessionals in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Wil je zeker zijn van een toegangskaart? Of kom je met je hele team? Schrijf je dan snel in!

Schrijf je hier in voor het CPC Congres 2024!