CPC Congres 2024

Schrijf je nú in voor het pedagogisch congres op 20 maart 2024! Doe die dag kennis en inzichten op tijdens nieuw ontwikkelde workshops van docenten van Centrum Pedagogisch Contact en laat je inspireren door lezingen, ontmoetingen en debatten op het hoofdpodium. Het congresthema: veerkracht!

Als onderwijsprofessional zie je het onder je ogen gebeuren: het aantal kinderen en jongeren dat ongemotiveerd is, groeit. Je moet steeds meer uit de kast halen om ieders betrokkenheid aan te spreken en merkt dat het met steeds meer leerlingen niet goed gaat. Niet voor niets hebben coaches en jeugdhulpverleners het drukker dan ooit. Natuurlijk ís die zorgprofessional keihard nodig voor bijzondere hulpvragen, maar: wat kun jíj bijdragen?

Het leven is prachtig. Maar iedereen krijgt op onvoorspelbare momenten ook te maken met ongemak, onzekerheid en verdriet. Daarmee omgaan vraagt om veerkracht. Daar ben jij in beeld. Vanuit het contact dat jij met leerlingen hebt in de veiligheid van de school, zet jij je pedagogische tact in om ze nieuwe ervaringen aan te laten gaan. Jij kunt ze leren dat alles altijd verandert, dat je kunt opstaan als het tegenzit en door kunt gaan als het moeilijk is. Die veerkracht hebben leerlingen hard nodig om nu en later als vrije, verantwoordelijke mensen mee te kunnen doen in onze samenleving.

Wat is ervoor nodig om een motor te zijn voor veerkrachtontwikkeling? Welke perspectieven en handvatten bieden de pedagogiek? Hoe ga je om met alle maatschappelijke vraagstukken die de school inkomen? Kom op 20 maart 2024 naar de theaterzalen van ’t Spant in Bussum en doe een dag lang inspiratie, energie, kennis en inzichten op! Stel zelf je congresprogramma samen en voed je zelf, zodat we de volgende generatie kunnen laten opveren!

Het CPC Congres op 20 maart 2024 is er voor alle (aankomende) onderwijsprofessionals in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Wil je zeker zijn van een toegangskaart? Of kom je met je hele team? Meld je dan nu vast aan via de voorinschrijving, dan hoor je van ons al eerste wanneer de inschrijving start!

Voorinschrijving CPC Congres 20 maart 2024

We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van het congres.