Anne-Marie Veldkamp

Anne-Marie Veldkamp

Anne-Marie Veldkamp

Stuur een e-mail

Anne-Marie Veldkamp is redacteur en communicatieadviseur. Zij verwoordt het verhaal van organisaties, vertaalt communicatiedoelen in verhalen die ertoe doen en schrijft die graag. Een krachtig verhaal geeft richting en Anne-Marie helpt ook CPC geregeld bij het verwoorden van de bedoeling, strategie, beleid, plannen en resultaten.

Anne-Marie heeft ruim twintig jaar ervaring als zelfstandig redacteur en communicatieadviseur en heeft veel liefde voor het onderwijs. Zij werkt als zelfstandige voor verschillende maatschappelijke organisaties, zoals onderwijsinstellingen. Zij werkt projectmatig voor CPC en is ook verbonden aan de Aloysius Stichting, waar zij onderdeel is van het communicatieteam.

Ik werk graag voor organisaties zoals CPC die onze samenleving beter willen maken. Door kinderen en jongeren kansen te bieden in het onderwijs. Door onze wereld ‘duurzamer’ te maken, of door bijvoorbeeld goed voor ons landschap te zorgen. Met mijn adviezen, ideeën en schrijverij draag ik graag een beetje bij aan hun succes. En dat geeft veel voldoening

Samen de juiste toon vinden voor een verhaal dat aanspreekt, informeert, inspireert of uitnodigt om mee te doen: dat is het mooie van een verhaal helpen verwoorden. Verhalende communicatie maakt zichtbaar wie je bent, wat je doet en beweegt. Als mensen vertellen over hun ideeën, ambities, worstelingen en oplossingen, wordt voelbaar waar het om draait. Anne-Marie schrijft met liefde interviews, artikelen en persoonlijke portretten die betekenis geven aan de missie van CPC, of adviseert over de insteek van die verhalen, in welke vorm dan ook.

Anne-Marie denkt desgevraagd met Simone Mark en Marcel van Herpen mee over de communicatieaanpak van CPC. Daarnaast is zij regelmatig betrokken bij publicaties en werkt met collega’s van het redactieteam van CPC aan verhalen die CPC graag deelt met leraren en andere onderwijsprofessionals. Voor de publicatie Werk voor de reünie interviewde zij Marcel van Herpen.