Kim van Haeften

Kim van Haeften

Kim van Haeften

Stuur een e-mail

Vanuit haar visie als ecologisch pedagoog, met 20 jaar ervaring als leraar en leerlingbegeleider, werkt Kim als een verbinder. Alles heeft met elkaar te maken en in dat dynamische geheel onderzoekt en handelt zij zo dat er duurzame ontwikkelingen ontstaan. Ontwikkelingen die beginnen bij de mens als belangrijkste instrument.

Kim heeft altijd in het onderwijs gewerkt en ze begeleidt nu voor Bureau Begaafd hoogbegaafde kinderen die vastlopen in het onderwijs. Bij de OnderwijsTafel begeleidt ze leraren, docenten en teams op de mens-factor in het onderwijs. Dat gaat over geraakt worden, veiligheid ervaren en de dynamieken bewust bekijken.

Ik wil er zijn voor de leraar, aan de basis. De leraar die iedere dag voor de klas staat. En voor de leerling, die iemand verdient die van hem houdt en die een leraar verdient die beschikbaar is

Haar missie is dat iedere leraar bewust, ontspannen, met humor, verbonden, met kracht en energie stevig in het onderwijs kan staan om zo de leerling te helpen de wereld in te komen. Dat vraagt om bewustwording op wie je bent en waartoe je onderwijst en het zoeken naar welk gedrag of welke handelingen versteviging kunnen gebruiken.

Voor CPC coacht Kim leraren op het verstevigen van pedagogische kwaliteiten, is ze beschikbaar als pedagoog op school, komt ze in de klas wanneer daar meegekeken mag worden naar wat daar verstevigd mag worden. Kim verzorgt daarnaast als redactielid content waarin je ervaart hoe pedagogisch tact er concreet uitziet in de klas, op de werkvloer. Als redactielid van CPC brengt zij de verhalen van leraren voor leraren in beeld. Ze schrijft schoolportretten die laten zien waar een school echt voor staat.