Mirjam Draijer

Mirjam Draijer

Mirjam Draijer

Mirjam is een bevlogen trainer, coach, ontwikkelaar en creatieveling die haar passie voor het onderwijs al sinds 2000 met veel plezier uitoefent. Naast haar werk als gedragsspecialist is ze ook internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach. Mirjam is een trainer die zich volledig richt op de behoeften en vragen van scholen en teams.

Stuur een e-mail

Mirjam is een bevlogen trainer, coach, ontwikkelaar en creatieveling die haar passie voor het onderwijs al sinds 2000 met veel plezier uitoefent. Naast haar werk als gedragsspecialist is ze ook internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach. Mirjam is een trainer die zich volledig richt op de behoeften en vragen van scholen en teams. Om die reden stelt zij altijd trainingen op maat samen die perfect aansluiten bij specifieke vraagstukken en de mensen die ermee te maken hebben. Met haar uitgebreide ervaring en expertise is Mirjam een persoon die anderen helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden en het realiseren van hun doelen.

Met haar jarenlange ervaring in het Speciaal (basis)Onderwijs als leerkracht, begeleider, trainer en coach heeft Mirjam een schat aan kennis opgebouwd op het gebied van groepsdynamica, gedrag en ontwikkeling van leerlingen. Tijdens de jaren waarin ze voor het samenwerkingsverband Duin- en Bollenstreek actief was als onderwijsbegeleider en -ondersteuner, coachte ze leerkrachten en teams bij hulpvragen over deze onderwerpen. Tot op de dag van vandaag deelt ze haar passie voor gedrag, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling met leerkrachten en teams als trainer en coach.
Naast haar werk in het onderwijs is Mirjam ook actief als NLP-trainer bij UNLP, een gerenommeerd instituut voor communicatie, persoonlijke groei en ontwikkeling. Met haar coachings- en trainingstrajecten begeleidt ze scholen, teams en individuen op een inspirerende en effectieve manier. Ze gebruikt daarbij diverse methodieken, waaronder NLP, oplossingsgericht werken, TA en systemisch werk. Door deze methodieken toe te passen laat Mirjam haar cursisten ontdekken op welke (onbewuste) gebieden zij kunnen groeien door bewust te worden van hun eigen gedrag, overtuigingen en patronen. Met haar kennis en ervaring weet ze haar cursisten te inspireren en te motiveren, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Als trainer en coach geloof ik sterk in het belang van persoonlijke groei en ontwikkeling. Door jezelf te blijven ontwikkelen en vanuit passie te leven, kun je nog beter doen wat goed is voor jou én jouw leerlingen. Het begint allemaal bij relatie met jezelf, want alleen dan kun je een verbinding aangaan met leerlingen en collega's waarmee je jezelf en de ander in alle eigenheid kunt zien, horen en aanraken. Als je op deze manier samen groeit en ontwikkelt, ontstaat er een verbinding die voor iedereen goed is

Mirjam is gedreven om haar cursisten te helpen ontdekken op welke (onbewuste) gebieden ze kunnen groeien. Op die manier wil ze hen inspireren om nog meer vanuit hun passie en missie te leven en het beste onderwijs te verzorgen. Haar trainingen zijn gevuld met humor en eigen verhalen en voorbeelden, waardoor deelnemers zich gemakkelijk kunnen verbinden met hun kern, missie en drijfveren.
Tijdens haar trainingen gaat het niet alleen om inzichten, maar ook om handelingen. Ze wil dat haar cursisten concrete stappen maken, zodat zij het verschil kunnen maken voor zichzelf en anderen. Een inzicht zonder handeling, geeft immers geen verandering. Door haar cursisten te begeleiden bij het zetten van de eerste stappen in hun groei en ontwikkeling en die van hun leerlingen, worden zij in staat gesteld om hun potentieel optimaal te benutten en dat van hun leerlingen te begeleiden en stimuleren.

Mirjam geeft regelmatig trainingen voor CPC. Deze trainingen zijn gericht op teamontwikkeling en -building, communicatie, gedrag, persoonlijke groei en ontwikkeling. Door haar ruime ervaring als trainer en coach in het onderwijs, weet Mirjam als geen ander hoe zij teams kan inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Haar trainingen zijn altijd op maat gemaakt en sluiten naadloos aan op de behoeften en vragen van de deelnemers.
Daarnaast begeleidt Mirjam scholen in trajecten die aansluiten op de masterclass ‘weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen’ van Marcel van Herpen. Hierbij richt zij zich met name op groepsdynamica en gedragsvraagstukken. Door haar kennis en expertise te combineren met haar passie voor onderwijs, weet Mirjam scholen en teams te ondersteunen bij het ontwikkelen van effectieve oplossingen voor complexe vraagstukken.
Mirjam is een ervaren trainer en coach die op maat gemaakte trainingen en begeleiding biedt voor teams en scholen in het onderwijs. Ze richt zich op persoonlijke groei en ontwikkeling, communicatie, gedrag en teamontwikkeling en weet haar deelnemers te inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.