Sanne Houwers

Sanne Houwers

Sanne Houwers

Een betrokken onderwijsprofessional, die vanuit enthousiasme onderwijscollega’s inspireert en uitnodigt tot persoonlijke ontwikkeling. De afgelopen jaren coachte ze vele onderwijsprofessionals in hun weg naar werken, lesgeven vanuit hun kern. Vanuit het geloof dat leraren die in contact zijn met zichzelf, ook in lastige onderwijssituaties, vele wegen vinden om leerlingen te begeleiden.

Stuur een e-mail

Sanne is een bevlogen onderwijsprofessional die met hart en ziel met collega’s in het onderwijs werkt. Ze richt zich in haar werk op de vraag van de onderwijsprofessional waarbij ze aandacht heeft voor zowel de onderstroom als de bovenstroom, de binnenkant van de persoon én de buitenkant. Theorie krijgt betekenis in het nu en met stevige interventies weet ze onderwijsprofessionals te begeleiden naar de verandering die ze voor ogen hebben én die de pedagogische tact in contact met de leerlingen verrijkt.

Haar werkleven begon in het speciaal onderwijs, expertise gedrag. Daarna werkte ze als ambulant begeleider en schoolcoach. Ze heeft haar eigen coach- en therapiepraktijk genaamd ‘en dan Is er Kleur’.

Waar het mij om gaat is dat kinderen zichzelf mogen zijn. Dat kinderen de kans krijgen hun vermogens en potentieel ten volle te ontwikkelen in een gemeenschap, dat ze een plek hebben. Dat vraagt om leraren die in contact staan met zichzelf, ontvankelijk, open, beschikbaar voor wat zich in het hier en nu ontvouwt

Haar missie is een bijdrage te leveren aan écht autonomie gestuurd, zo inclusief mogelijk verbindend onderwijs. Dit als voedingsrijke en helende bodem waarop kinderen van alle facetten van ons onderwijs mogen genieten.

Voor CPC verzorgd Sanne teamtrajecten in trainingen, coachend naast de leider en leraar in de praktijk. Ze geeft incompany NLP, De Coachende Leraar en opleidingen op basis van Transactionele Analyse. Daarnaast verzorgt ze individuele coaching van onderwijsprofessionals.