Masterclass

Masterclass De coachende leraar

In deze masterclass maak je kennis met de coachende attitude, de Hexasprong als heldere coachmethodiek in zes stappen, en tal van interventies die je kunt gebruiken bij het coachen van leerlingen en/of collega’s.

De Masterclass is geschikt voor

Leraren (VVE, PO)
Docenten (VO, MBO, HBO)

Inhoud masterclass

Wat is een coachende leraar (niet)?
Hoe de BIBKEA coachdoelen een heldere focus geven.
Hoe je een ‘betrokken getuige’ wordt?
Hoe vooronderstellingen je communicatie sturen.
Hoe ga ik van Huidige Situatie naar Gewenste Situatie?
Hoe de Hexasprong structuur biedt.
Welke interventies kan ik inzetten?
Hoe coachkaarten kunnen ondersteunen.

Over de begeleider(s)

Adri van den Brand is een creatieve onderwijs-allrounder. Hij is zelfstandig trainer, adviseur, schrijver, coach en opleider. In die hoedanigheid begeleidt hij schoolteams op het gebied van communicatie, coaching, autonomie-ontwikkeling en pedagogisch tact. Eerder schreef hij het handboek Gesprekscommunicatie en verzorgde hij met Harry Paus de eindredactie van het boek Portaal, een praktische taaldidactiek voor het basisonderwijs. Samen met Henk van Mil verzorgt hij al jaren opleidingen via hogeschool de Kempel. Voor CPC geven zij het (online) traject Sturen op autonomie. In 2021 verscheen hun boek De coachende leraar.

Henk is een gedreven onderwijsman, en inmiddels meer dan 45 jaar actief in dit prachtige brede veld. Zijn keuze voor onderwijs is gebaseerd op zijn missie: leerkrachten helpen ontwikkelen in het vrijmaken van hun onbegrensde potentieel, zodat kinderen ten diepste dat onderwijs krijgen waar ze, zowel pedagogisch als didactisch, recht op hebben en waarbij geen enkel kind wordt uitgesloten.