Adri van den Brand

Adri van den Brand

Adri van den Brand

Adri van den Brand is een creatieve onderwijs-allrounder. Hij is zelfstandig trainer, adviseur, schrijver, coach en opleider. In die hoedanigheid begeleidt hij schoolteams op het gebied van communicatie, coaching, autonomie-ontwikkeling en pedagogisch tact. Eerder schreef hij het handboek Gesprekscommunicatie en verzorgde hij met Harry Paus de eindredactie van het boek Portaal, een praktische taaldidactiek voor het basisonderwijs. Samen met Henk van Mil verzorgt hij al jaren opleidingen via hogeschool de Kempel. Voor CPC geven zij het (online) traject Sturen op autonomie. In 2021 verscheen hun boek De coachende leraar.

Stuur een e-mail

Adri is een creatieve onderwijs all-rounder met ruim 20 jaar ervaring in verschillende functies in het onderwijs. Zijn specialiteit is vraaggestuurd werken rondom thema’s als coaching, communicatie, cultuur, verandermanagement, autonomie en taalonderwijs. Hij weet praktijkervaringen te verrijken met toegepaste kennis en inzichten waardoor mensen meer mogelijkheden en autonomie ervaren.

Adri is auteur van het handboek Gesprekscommunicatie, Sturen op autonomie en De coachende leraar. Daarnaast heeft hij samen met Harry Paus de eindredactie verzorgd van Portaal, het handboek taaldidactiek voor het basisonderwijs. Als zzp’er heeft hij zich verbonden aan Centrum Pedagogisch Contact. Daarnaast is hij docent/opleider voor hogeschool de Kempel.

Ik denk dat de kerntaak van het onderwijs is dat kinderen kunnen en mogen opgroeien in een gemeenschap waar mensen in staat zijn en bereid zijn om zich te verbinden met kinderen. Want pas in de werkelijke ontmoeting met de ander leert iemand zichzelf het beste kennen

Zijn missie is bijdragen aan verbindend en inclusief onderwijs dat autonomie centraal stelt. Als je in de ontmoeting met de ander jezelf leert kennen, dan is het dus van vitaal belang dat de leraar zichzelf weer verbindt met zijn passie en zichzelf insluit in dat wat het hart van het onderwijs vormt: de relatie leerling, leraar en leider.

Voor CPC verzorgt Adri diverse lezingen en masterclasses gericht op Sturen op autonomie. Hierover heeft hij een traject ontwikkeld voor leraren en leiders, dat tevens online te volgen is. Hij werkt hierin meestal samen met Henk.