Marcel van Herpen

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen is een veelgevraagd spreker en heeft meer dan 2.000 lezingen, masterclasses en begeleidingstrajecten verzorgd voor scholen, besturen, samenwerkingsverbanden, sportclubs en gemeentes. Daarnaast heeft hij een scherpe pen en zijn er al meerdere artikelen en boeken van zijn hand verschenen.

Stuur een e-mail

Marcel van Herpen is een veelgevraagd spreker. Hij heeft zo’n 2.000 lezingen, masterclasses en begeleidingstrajecten verzorgd voor scholen, besturen, samenwerkingsverbanden, sportclubs en gemeentes. Marcel stond aan de wieg van de eerste school voor ErvaringsGericht Onderwijs in Nederland, was medeoprichter van het Expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen, het Expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs Nederland en de Stichting E.G.O Antillen.

Marcel is auteur van de boeken Ik, de leraarWij, de leraarWij zijn leiders, Ik, de coachDuurzaam opvoeden en ontwikkelen, ErvaringsGericht Onderwijs, Werk voor de reünie en vele andere publicaties. Hij maakte de podcasts ‘Het mysterie van de goede leraar’ en samen met Peter Heerschop ‘Onderwijs Vandaag’. Daarnaast is hij presentator van de Denk Groter Debatten.

Ik ben me steeds meer bezig gaan houden met wie die kinderen zijn en wat je als leerkracht eigenlijk altijd van kinderen moet weten. Maar vóóral dat je een permanente interesse moet houden in wat het nou betekent als een kind iets zegt, iets vraagt of iets doet

Marcel ziet het tegengaan van uitval en buitensluiten van kinderen als zijn pedagogische opdracht. Hij zet het welbevinden en de betrokkenheid van het kind centraal, waardoor de mensen belangrijker worden dan het systeem.

Voor CPC geeft Marcel diverse lezingen en masterclasses gericht op Pedagogisch Tact, waardoor hij leraren leert wat ze moeten doen als ze niet weten wat ze moeten doen. Over Pedagogisch Tact heeft hij een traject ontwikkelt voor leraren en leiders, dat tevens als online traject te volgen is.