Ronald Heidanus

Ronald Heidanus

Ronald Heidanus

Ronald Heidanus werkt met hart en ziel in het onderwijs. Na meer dan tien jaar leerkracht in het (voorgezet) speciaal onderwijs te zijn geweest spreidde Ronald zijn vleugels.

Stuur een e-mail

Ronald werkt met hart en ziel in het onderwijs. Na meer dan tien jaar leerkracht in het (voorgezet) speciaal onderwijs te zijn geweest spreidde Ronald zijn vleugels. Samen met zijn gezin ging hij in 2018 als onderwijsreiziger op reis. Gedurende een half jaar trok het gezin van school naar school dwars door Scandinavië. Samen op zoek naar de essentie van onderwijs en opvoeding.

Als co-teacher en teamtrainer werkt hij op scholen door heel het land om kinderen, leerkrachten en teams te ondersteunen. Daarnaast is Ronald auteur en schreef verschillende artikelen in boeken en magazines.

Ieder mens is een verhaal. En op het moment dat je het verhaal kent dan zit je eraan vast, dan ontstaat er automatisch het vertrouwen en de verbinding

Als leerkracht, co-teacher, gedragsspecialist en teamtrainer heeft Ronald slechts één missie en dat is bijdragen aan zo inclusief mogelijk onderwijs. Volledig beschikbaar zijn, perspectief nemen en geven, en luisteren met het hart zijn daarin zijn drijvende principes.

Ronald verzorgt voor CPC teamtrainingen en ‘co-teaching on the job’. Hij gaat de klas in, is de schaduw van de leraar, beziet de dynamiek en interactie van de groep en hun leraar, voorziet leerling en leraar van taal, en werkt zo vanuit het hart van de pedagogiek.