Podcast

Aangeraakt

Ted Kloosterboer van Stichting Praat over kindermishandeling en Simone Mark van het Centrum Pedagogisch Contact zijn specialisten op het gebied van aanraken. Ze zijn beide overtuigd van het belang van goede aanraking van zowel kinderen als volwassenen. Toch is aanraken door recente schandalen en corona een beladen begrip geworden. In deze podcastserie onderzoeken ze de vraag hoe je elkaar kan aanraken op een manier die voor beide prettig voelt.

“Het mysterie van de goede leraar”

Wat maakt van een leraar een goede leraar? Nu de scholen weer open zijn, gaat pedagoog Marcel van Herpen met die vraag onder zijn arm op pad. In de podcastserie ‘Het mysterie van de goede leraar’ gaat hij op zoek naar het geheim achter hun vakmanschap. Om herinneringen op te halen, inzichten op te doen én om de leraar in anderen wakker te kussen.

‘Onderwijs Vandaag!’

De wereld verandert met de dag. We zijn ons bewust van de onzekere toekomst. Wat betekent dat voor het onderwijs? Wat moeten we vasthouden? Wat kan anders? Wat moet fysiek en wat kan op afstand? Hoe gaan we verder? Het zijn de vragen van vandaag!


Nieuwsbrief

Ontvang de laatste CPC artikelen en het laatste nieuw in je inbox.