Op woensdag 26 mei vond het webinar plaats over Hoogbegaafden in het VO


Ze hebben misschien fluitend de basisschool doorlopen, cognitief althans, maar de kans is groot dat ze zonder extra begeleiding op latere leeftijd vastlopen in het voorgezet onderwijs.

Het zijn slimme kinderen die gewend zijn dat alles meteen lukt. Dat gaat heel lang goed op de basisschool, maar op een gegeven moment is dat niet meer genoeg op school. Dan lopen de leerlingen vast omdat ze nooit hebben geleerd hoe ze moeten leren.

Deze leerlingen ervaren pas op de middelbare school dat iets niet meteen lukt. Dat is schrikken en kan dan leiden tot faalangst. Ze krijgen dan al snel het gevoel dat ze niet slim genoeg zijn terwijl falen juist tot leren leidt.

Harde cijfers zijn er niet, maar wetenschappers kwamen uit op een geschat aantal van tussen de duizend en drieduizend hoogbegaafde leerlingen die het niet redden in het onderwijs en zelfs uitvallen. En dertig procent van de scholieren met een hoog IQ ’onderpresteert’, oftewel ze belanden op een lager niveau dan ze aan zouden kunnen.

Hoe komt dit? En waar lopen deze kinderen tegenaan? Wat kun je als school doen om te zorgen dat ze niet uitvallen? In dit webinar wordt kort ingegaan wat hoogbegaafdheid zo complex maakt. Ook worden er enkele handreikingen gedaan die middelbare scholen in kunnen zetten om hun hoogbegaafde leerlingen te ondersteunen.

Vraag nu de opname aan!

Van deze webinar is een opname gemaakt. Interesse? Vraag via het onderstaande formulier de opname van deze webinar aan en ontvang hem direct in je inbox!

We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van het webinar.