Bjorna Appel

Bjorna Appel

Bjorna Appel

Bjorna Appel heeft ruim vijfentwintig jaar onderwijservaring waarvan de laatste tien jaar in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Stuur een e-mail

Bjorna heeft ruim 25 jaar onderwijservaring waarvan de laatste tien jaar in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Als leerkracht, als coach en als mens. Leergierig als ze is, heeft ze veel onderzocht en gestudeerd op dit thema. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze een diep begrip van hoogbegaafdheid en voor de pedagogische vraag die alle kinderen stellen heeft ontwikkeld.

Deze expertise gebruikte ze in het lesgeven aan en de omgang met hoogbegaafde kinderen, en gebruikt ze nu om leraren te ondersteunen in het begeleiden van (hoogbegaafde) leerlingen. Inmiddels geeft Bjorna al een aantal jaren trainingen en lezingen. Dat doet ze onder andere op de pabo, op scholen en bij samenwerkingsverbanden. Ook coacht zij individuele leraren in het versterken van hun pedagogische vaardigheden.

Door het werken met hoogbegaafde kinderen en hun intense gevoeligheid, heb ik nog duidelijker gemerkt hoe belangrijk het is om een kind écht te zien en écht te verstaan

Haar missie is om ervoor te zorgen dat alle leerkrachten achter het gedrag van een kind kunnen kijken en een kind echt te verstaan. Zodat elk kind zich gezien weet, ondersteund voelt en zich op een positieve manier kan ontwikkelen.

Bjorna verzorgt voor CPC diverse lezingen en masterclasses gericht op hoogbegaafdheid en gedrag. Hiervoor heeft zij ook een traject ontwikkeld voor leraren. Daarnaast coacht zij leraren om hun pedagogische vaardigheden te versterken.